Live-urile pe Facebook, noua "moda" a autointitulatelor "dive"
Sa vorbim putin despre Facebook si obiceiurile romanilor cand vine vorba de aceasta platforma de socializare.
Probabil multi dintre voi stiti faptul ca exista goana dupa atentie contorizata pe facebook in like-uri si comentarii, in unele cazuri prin distribuiri. Da, exista nevoia constanta de a atrage atentie pe aceasta platforma, o nevoie daunatoare.
S-a ajuns in stadiul in care o sa devina cat de curand o afectiune psihica greu de tratat, avand in vedere era in care traim. De la 100 de selfieuri pe zi, la poze demne de pictorialele din revistele pentru adulti, la poze cu mancare sau alte nimicuri de genul. Cam asta domina retelele sociale in tara asta.
Dar o sa ma limitez la un singur element de aceasta data, live-urile pe Facebook.
Da, e bine ca s-a introdus o astfel de functie, insa multi au folosit aceasta caracteristica a Facebook-ului pentru a-si satisface egoul.
De ce spun asta? Simplu. Multi au impresia ca ne intereseaza ce fac ei zi de zi, ca merita sa li se dea atata atentie. Uitati cum sta treaba, pe nimeni nu intereseaza asa ceva, bagati-va mintile-n cap!
De ce crezi ca m-ar interesa pe mine un live in care nu spui nimic si doar te filmezi in timp ce stai pe telefon? Atata importanta iti dai? Crede-ma, nu ne intereseaza, deloc chiar.
Ba chiar mai mult, se fac si cate 3-4 live-uri pe zi, live-uri de 30 de minute sau chiar mai mult. Nu sunteti atat de importanti pe cat va credeti. Pe nimeni nu intereseaza cum va holbati voi la telefon fara sa spuneti sau sa faceti ceva care sa merite atentie.
Da, stiu. Simti nevoia sa ti se dea atentie. Dar, ai gresit modul in care o cauti. Ca sa primesti atentie trebuie sa vii cu ceva interesant, ceva care sa acapareze atentia celor vizati. Asta nu o faci prin live-uri idioate, nu esti "vedeta".
Fa ceva mai bun cu timpul ala, ceva care sa trezeasca curiozitatea in oameni natural, nu cu japca.
Nu ne intereseaza nici cum sunteti voi la vreo petrecere unde dati bani la lautari si considerati ca acest lucru reprezinta un interes pentru noi.
Printr-un astfel de comportament scoti in evidenta doar prostia ta, nimic mai mult. Majoritatea vor continua sa fie ignoranti si vor continua acest comportament doar pentru ca este la "moda".
E trist cum a ajuns sa decada societatea asta. Mai ales la noi, la romanii. Preluam de afara doar lucrurile proaste.
Trebuie sa ai si tu putina modestie in tine, nu mai incerca sa-ti potolesti setea de atentie cu japca si prin astfel de materiale.
Trezeste-te, pana nu ne ducem dracu' de tot!

This entry was posted in ,,,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply